рус   укр

Соц мережі

Заплати «Джокеру» і спи спокійно

Заплати «Джокеру» і спи спокійно
У мережі можна знайти чимало статей та дописів, в яких критикують телеграм-канал «Джокер». Мовляв, публікує замовні пости, які знищують репутацію бізнесів та окремих осіб, та ще й вимагає грошей за те, щоб їх зняти та припинити подальший потік публікацій.

Зрештою, а що тут нового або сенсаційного? Це бізнес, хоча й не зовсім традиційний. Люди, які стоять за «Джокером» та прикривають тил його засновника Романа Кравця, мають такий вплив в Україні, що можуть дозволити собі все, що забажають. Це той рівень, коли за одним телефонним зв’язком, одним клацанням пальців руйнуються або навпаки – підносяться на п’єдестал люди та цілі бізнеси. Знищуються репутації та кар’єри, калічаться долі.

Так проти кого ви пішли, наївні? Проти Кравця? Він, звісно, особливого страху не викликає – таке собі миловидне, добре вгодоване дитя. Але якщо згадати вперті чутки про те, що «Джокер» контролюється та підтримується Офісом президента, ситуація виглядає куди більш загрозливою. І якщо ти відмовляєш «Джокеру», то відмовляєш тим людям, які стоять за ним. А перейти дорогу людям з Банкової – підписати собі смертний вирок. Добре, якщо не в прямому сенсі.

Тож добра порада тим, хто хоче спокійно продовжувати вести бізнес у цій країні: заплатіть «Джокеру» і спіть спокійно. Бо в іншому випадку завтра до вас прийде податкова, поліція, екологічна інспекція та інші перевіряючі структури. І, знаючи, як ретельно вони підходять до справи, коли справді треба щось знайти, будьте певні – знайдуть.

Воно вам треба?

“Антикорупційна правда”