рус   укр

Соц мережі

“Слуга народу” з Одещини Олександр Пилипенко приховав елітне майно та гроші з декларації

"Слуга народу" з Одещини Олександр Пилипенко приховав елітне майно та гроші з декларації

На Одещині депутат-агротрейдер від «Слуги народу» Олександр Пилипенко з Березівської міської ради приховує з декларації елітне майна та гроші. Про це стало відомо з джерел у міськраді та з його декларації.

В мережі НАЗК наявні лише дві декларації пана бізнесмена: за 2020 та 2022 роки. Інші він вирішив не надавати, що вже є порушенням.

Розпочнемо з сімейного стану пана Пилипенка. У декларації за 2020 рік він вказував, що родина складається з нього та двох доньок. Але цивільну дружину, з якою в нього був пов’язаний побут він не вказував. Але вона була вже тоді. Мова йде про Ольгу Делікатну, на яку було оформлено декілька аграрних компаній, з яких родина отримувала прибутки. Пара офіційно одружилася 27 листопада 2022 року, а вже влітку 2024 року їх розлучили через суд.

Пилипенко офіційно не декларує власного майна. Нібито він користується лише будинком матері у Березівці, хоча сам мешкає в Одесі (правоохоронцям не складно це перевірити). Також він не вказував ні автівки (їх декілька штук), ні вантажний автотранспорт власних фірм, ні заробіток у своїх компаніях. Але на фото Пилипенко оперує великою кількістю американських доларів, що свідчить інше.

В декларації за 2023 рік Пилипенко вже вказав свою дружину та невеликий дохід від компаній. Його заробітня плата склала приблизно 200 тис. гривень за 2022 рік, а дружина заробила значно більше, але недостатньо, щоб родина мала кошти на елітні автівки та інше майно.

У депутата Пилипенка за декларацією немає жодних активів, але він має дорогий автопарк з «блатними» держномерами. Наприклад, новенький Range Rover (ВН0003МН). Це не єдина машина Пилипенка фото якої є у розпорядженні редакції. За даним редакції, він набирає автомобілі на підставних осіб у лізинг та шукає, хто б йому заплатив черговий лізинговий платіж на них.

Пилипенко наразі оформив бізнес («Югтранспорт лдт») на сина Сергія, щоб ухилитися від його декларування.

“Антикорупційна правда”